Генерал розповів про проблеми російських окупантів на Запорізькому напрямку / фото ua.depositphotos.com

Генерал-лейтенант ЗСУ у відставці та військовий експерт Ігор Романенко розповів, що російські окупаційні війська на Запорізькому напрямку демонструють, що зосереджують сили для здійснення наступальних дій. Насправді ж у загарбників там склалася дуже небезпечна ситуація.

В ефірі "24 каналу" Романенко зазначив, що окупанти проводять на тому напрямку розвідку боєм. Спочатку вони відправили 3 танки з 30 військовими, а потім – 5 бойових машин піхоти з відповідною кількістю людей. За його словами, обидві спроби військ РФ атакувати українські позиції завершилися провалом зі знищенням їхньої військової техніки та живої сили.

Романенко наголосив, що треба чітко розділяти спроби росіян показати концентрацію сил, як вони роблять в Білорусі, та коли загарбники дійсно накопичують відповідні сили для наступу. 

Відео дня

"Можливо, це такий випадок, що росіяни намагаються показувати (підготовку до наступу – ред.) на Запоріжжі, тому що там для них дуже небезпечно. Якщо пробити їхню оборону й вийти на Мелітополь і Бердянськ", – зауважив генерал-лейтенант. 

Ситуація на Запорізькому напрямку

Народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко  заявив, що наразі Запорізький напрямок є ключовим для Збройних Сил України. Ворог також розуміє це і накопичує на цьому напрямку свої війська.

У британській воєнній розвідці зазначили, що на півдні, у Запорізькій області, Україна і Росія зосередили значні сили, які проводять обміни артилерійськими ударами і перестрілками, але уникають будь-яких зусиль із широкомасштабного наступу.

Водночас міський голова тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що місцеві колаборанти намагаються створити в місті свою "приватну військову компанію" (ПВК). У неї вербують не тільки місцевих жителів і росіян, але також громадян Сербії. 

Вас також можуть зацікавити новини: