РФ втратила дуже багато гармат за місяць, поділився Олександр Коваленко / скріншот

РФ під час повномасштабної війни проти України протягом вересня 2023 року втратила рекордну кількість гармат - понад 870 одиниць.

Число ліквідованих ворожих гармат - це не просто абсолютний рекорд за кількістю знищеної артилерії, а "критичне значення, компенсувати яке Росія не зможе", написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в Telegram.

"Пропорційне розміщення артилерії вздовж ЛБЗ (лінії бойового зіткнення - Ред.) скорочується, можливості вогневого ураження знижуються. Такі втрати змушують виводити з консервації все старіші й примітивніші, буксировані зразки, сталінських часів, щоб дотягувати в місяць хоча б до поставки у розмірі 300 стволів в зону БД (бойових дій - Ред.)", - зазначив експерт.

Відео дня

Росія втратила дуже багато гармат за місяць, поділився оглядач / Інфографіка t.me/zloyodessit

За його даними, наявність самохідних артилерійських установок у окупантів стає надзвичайною рідкістю, тому і мобільність супротивника падає.

Новини України про війну, які варто знати

Раніше повідомлялося, що українські воїни контрнаступають і ведуть контрбатарейну боротьбу (комплекс заходів для боротьби з артилерією противника). Вранці 29 вересня Генштаб Збройних сил України поділився, що наші воїни рухаються вперед на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, ліквідують ворогів і деокупують нашу землю.

Росія зазнає величезних втрат. Загальні втрати ворога на 29 вересня 2023 року становлять приблизно 277 тисяч 660 загарбників. Крім того, вже ліквідовано 6 409 артилерійських систем окупантів.

Радник глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк говорив, що українська держава буде абсолютно справедливо фіналізувати війну з РФ. Радник зазначав, що Росія відчуватиме весь біль, який пережили українці.

Вас також можуть зацікавити новини: