Українські захисники сьогодні завдали сім авіаударів по місцях зосередження ворога / фото REUTERS

Українські захисники упродовж доби завдали сім авіаударів по районах зосередження російських окупантів та їх техніки, а також 7 - по зенітно-ракетних комплексах, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00.

"Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 7 - по зенітно-ракетних комплексах противника", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, три артилерійських підрозділи на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів окупантів.

Відео дня

Також в Генштабі поінформували, що упродовж доби противник завдав 2 ракетних ударів по Костянтинівці Донецької області, застосувавши ЗРК С-300. Крім того, завдав 38 авіаційних ударів та здійснив більш як 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Як повідомляв УНІАН, Сили оборони у Херсонські області знищили самохідний міномет "Тюльпан", який призначений для знищення найбільш укріплених фортифікаційних споруд, і здатен вести вогонь тактичними ядерними боєприпасами надмалої потужності. Саме таку зброю окупанти використали при штурмі Луганського аеропорту у 2014 році та при штурмі заводу "Азовсталь" у 2022 році.