Росіяни зазнають значних втрат / фото t.me/otarnavskiy

На Таврійському напрямку Сили оборони України за минулу добу знищили майже 500 російських загарбників. Про це йдеться в Оперативній інформації від Об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку у соціальній мережі Facebook.

"Загальні втрати ворога склали 488 осіб", - йдеться у зведенні.

Також сказано, що загальні втрати ворога у військовій техніці склали 45 одиниці. Зокрема, йдеться про 4 танки, 7 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, 1 СПГ (АГС), 25 БпЛА, 2 автомобіля та 2 інших важливих об’єкти противника.

Відео дня

При цьому, на Авдіївському напрямку українські захисники та захисниці продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни та воїнки стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Зокрема, Сили оборони протягом минулої доби відбили 9 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 15 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 16 атак.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили 5 ворожих атак біля Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

"Загалом, на Таврійському напрямку ворог завдав 35 авіаударів, провів 45 бойових зіткнень та здійснив 591 артобстріл", - йдеться у зведенні.

Як додав бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram, другу добу поспіль ворог активно завдає авіаударів в операційній зоні ОСУВ "Таврія".

Також Тарнавський розповів про те, якою є ситуація на цій ділянці фронту.

"Поля на Авдіївському напрямку - сотні одиниць підбитої російської техніки. Тримаємо оборону", - повідомляє Тарнавський.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу ЗСУ, за минулу добу, 10 січня, бійці ЗСУ ліквідували понад 800 загарбників. Усього за час повномаштабного вторгнення знищено близько 367 тис 620 загарбників. На фронті тривають запеклі бої. Протягом минулої доби відбулося 73 бойових зіткнень з російськими окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: