В Україні триває війна  / фото 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

На Таврійському напрямку Сили оборони України минулої доби "підсмажили" 370 російських загарбників і техніки. Про це повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в Telegram.

За його інформацією, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" минулої доби російський агресор завдав 11 авіаударів, вчинив 54 бойові зіткнення та 878 артобстрілів.

Водночас, українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат.

Відео дня

"Загальні втрати росіян за минулу добу становлять 370 осіб та 39 одиниць військової техніки (не враховуючи БпЛА) - це зокрема 4 танки, 11 бойових броньованих машин, 5 артилерійських систем, 1 РСЗВ, 17 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки", - відзначив Тарнавський.

При цьому, серед ушкодженого та знищеного озброєння противника - БМ-21 "Град", гаубиця "Мста-Б", 120-мм міномети, ББМ "Тигр" тощо. 

Також українські воїни "Таврії" уразили й знищили 2 склади боєприпасів росіян.

"Засобами РЕБ нейтралізовано (посаджено) 159 БпЛА різних типів за добу", - повідомив Тарнавський.

Втрати Росії в Україні 

Як повідомляв УНІАН, відповідно до сьогоднішнього зведення Генерального штабу ЗСУ, загалом з початку повномаштабного загарбницького вторгнення РФ до України, українським захисникам вдалося ліквідувати 391 470 окупантів, у тому числі 890 загарбників за минулу добу.

Сьогодні рано вранці РФ здійснила масовий обстріл України. Сили ППО ліквідували 29 ракет та 19 БПЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: