Росіяни готуються до ударів українців по морській базі в Новоросійську, з'ясували партизани / фото t.me/atesh_ua

Російські окупанти готуються до ударів Сил оборони України по військово-морській базі Чорноморського флоту в Новоросійську.

Противники укріплюють базу - встановлюють плавучі бар'єри та підводні сітки, які, теоретично, мають завадити атаці дронів, повідомив військовий рух українців та кримських татар "Атеш" у Telegram і показав фотографії з ворожого військового об'єкта.

Відео дня

"Росіяни зміцнюють військово-морську базу в Новоросійську, готуючись до атак СОУ!... нарощують засоби ППО (протиповітряна оборона, - Ред.) і РЛС (радіолокаційна станція, - Ред.)", - додали партизани.

Новоросійськ на карті Росії / скріншот

На початку 2024 року тодішній речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан-лейтенант Дмитро Плетенчук повідомив, що після ударів по бортах Чорноморського флоту ворожі судна "забилися" у східній частині Чорного моря і періодично змінюють місце стоянки - Новоросійськ, Сочі, Туапсе, а також іноді з'являються біля берегів тимчасово захопленого Криму.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила 26 кораблів/катерів і один підводний човен. Зокрема, українські воїни ліквідували флагман Чорноморського флоту РФ - ракетний крейсер "Москва".

У центрі уваги Новоросійськ - атака дронів була результативною

У ніч на 16 травня в Новоросійську лунали потужні вибухи, пізніше з'явилася інформація, що була потужна атака дронами. У мережі з'явилася інформація, що Новоросійськ атакували щонайменше 30 дронів і вразили, зокрема, нафтомазутний термінал на території ТОВ "Газпром" і два резервуари з паливом, розташованих на території мазутного термінала ТОВ "НТПМ".

Вас також можуть зацікавити новини: