Жданов сумнівається, що Путін зважиться на ядерний удар / фото ua.depositphotos.com

Росії безглуздо наносити ядерний удар, тактична ядерна зброя не змінить ситуацію на фронті.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, якого цитує сайт "Сьогодні".

"Що стосується потужного ядерного удару, то це безумство. Хто може вплинути на розу вітрів? Тому навряд чи цей варіант можливий", - додав він.

Відео дня

Єдиним варіантом, який можна розглянути, Жданов називає удар по "якомусь об'єкту НАТО".

"Але на сьогоднішній день Великобританія зробила заяву, що в разі застосування Росією зброї масового ураження, мова йшла про хімічну зброю, Британія залишає за собою право в односторонньому порядку, без консультацій з іншими країнами НАТО, завдати зворотного удару разом з країнами-партнерами. Росію вже попередили офіційно", - зазначив експерт.

Раніше сьогодні колишній перший радник британського уряду з національної безпеки Пітер Рікеттс заявив, що Путін може розглянути можливість нанесення удару по базі НАТО, щоб зупинити постачання зброї в Україну.

Як повідомлялося, радник глави Офісу президента Олексій Арестович застеріг керівництво РФ від ядерних ударів по території України."Ми тільки більше озвіріємо, відразу гарантую. Ніхто не просяде, навпаки, озвіріємо, зрозуміємо, що всі сентименти будуть відкинуті в стилі "не всі росіяни такі", "є Кремль - а є росіяни" - ця риторика вже не допоможе", - заявив Арестович, коментуючи можливість нанесення ядерного удару з боку Росії.