Ходжес прокоментував надання Україні далекобійної зброї / фото УНІАН

Британські ракети далекої дії Storm Shadow дадуть ЗСУ можливість бити по російських базах на території незаконно окупованого Криму.

Таку думку висловив колишній командувач американських сил у Європі Бен Ходжес у коментарі Голосу Америки. При цьому, як зазначив військовий, українці використовуватимуть цю західну зброю для звільнення своїх  територій, а не для ударів по РФ, адже такі дії могли би "змінити природу цієї війни".

Ходжес привітав надання ЗСУ Storm Shadow і обурився, що США й досі не надали Києву таку ж зброю - ATACMS. "Якби Україна мала ATACMS, Чорноморського флоту (РФ) уже б не було", - прокоментував він.

Відео дня

"Адміністрація (президента Байдена) не чітко визначила стратегічний результат, якого ми хочемо, і ми чітко не сказали, що хочемо, щоб Україна перемогла. Вони говорять, начебто ми підтримуватимемо їх (українців) стільки, скільки буде потрібно, що є порожніми словами, - висловився Ходжес. - Це через те, що ми продовжуємо приймати повільні рішення про те, що ми надаємо, і де-факто це дає РФ безпечне місце у Криму, тому що ми не допомогли Україні з їхньою здатністю вдарити по півострову".

Військовий зазначив, що зброя, яку просить Україна, але яку ще не отримала від західних союзників, могла б допомогти звільнити тимчасово окуповані Росією території швидше і з меншими втратами.

Далекобійна зброя для ЗСУ

Дискусії про доцільність надання Україні далекобійної зброї ведуться вже давно.  Українська сторона наполягає на наданні такої зброї, оскільки це змінить хід війни на користь ЗСУ.

Нещодавно Британія анонсувала, що надасть Києву далекобійні ракети. Йдеться про ракети Storm Shadow з дальністю дії 300 км. Це та ж дальність, що і у американськох ATACMS.

Пісня цього у США заявили, що не планують наслідувати приклад Великобританії і надавати Україні свої далекобійні ракети ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: