Корабель так і не встиг взяти участь у війні / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, twitter.com/truth_hounds

В інтернеті з’явилися нові, більш чіткі супутникові знімки російського корабля "Аскольд", ураженого українською ракетою у доку суднобудівного заводу окупованої Керчі. Знімки опублікувала українська OSINT-група Truth Hounds.

Опубліковані знімки, як стверджується, датовані 12 годиною дня. На них зафіксовано корабель у доку із добре помітним чорним нагаром в центральній частині.

"Сьогоднішні знімки показують, що був принаймні один видимий удар по кораблю, і один додатковий кран був переміщений для ліквідації наслідків", – йдеться в анотації до фото.

Відео дня
twitter.com/truth_hounds

Для порівняння також опубліковано знімок корабля станом на 31 жовтня 2023 року. На цьому кадрі немає ані слідів пожежі, ані вантажного крану поруч.

twitter.com/truth_hounds

Удар по російському кораблю в Керчі

Як писав УНІАН, у суботу в Керчі пролунали вибухи на території місцевого суднобудівного заводу "Залив". Російські окупанти повідомили про атаку півтора десятків ракет, які були збиті всі до одної, а "уламки" впали на території суднобудівного заводу. 

Але вже незабаром стало відомо, що насправді принаймні одне влучання в корабель дійсно було. Пізніше цю інформацію підтвердили і в ЗСУ. Тоді вже й росіяни офіційно визнали, що ракета дійсно влучила в корабель проекту "Каракурт".

Вас також можуть зацікавити новини: