Німецькі PzH 2000 вже в Україні на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Передані Україні самохідні німецькі гаубиці PzH 2000 вже кілька днів перебувають на фронті.

Про це пише газета Bild.

Зазначається, що журналіст газети побував на передовій в Україні та опублікував після цього матеріал під назвою "Нарешті наші самохідні гаубиці в дії!".

Відео дня

Український військовослужбовець розповів кореспонденту, що після кожного застосування гаубиці змінюють позиції, щоб росіяни не змогли її відстежити і знищити.

"Це дуже досконала зброя. Одна німецька самохідна гаубиця – як три старі радянські системи, які ми використовували раніше... Ми думали, що оволодіємо нею за десять днів, але знадобилося 36", – розповів він.

Де саме використовуються німецькі гаубиці, не повідомляється, оскільки це секретна інформація.

Як повідомляє 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців, PzH 2000 є однією з найдосконаліших САУ у світі. У цих гаубиць автоматична система заряджання з боєкомплектом 60 снарядів і 228 модульних метальних зарядів, плюс сучасна точна система навігації.

Нагадаємо, передати гаубиці PzH 2000 Україні погодилися Німеччина і Нідерланди

Довідка. САУ PzH 2000 виконана в стандартному для НАТО калібрі 155 мм і використовує довгий ствол. Таке поєднання зараз визнано класичним і найбільш вдалим і в середньому дає дальність пострілу звичайним снарядом близько 30 км. Але у PzH 2000 результати набагато краще. Звичайний снаряд, випущений з цієї німецької САУ, долає від 30 до 36 км.

Вас також можуть зацікавити новини: