Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони / фото ГУР

Українські бійці на півдні за ніч ліквідували 19 окупантів, знищили мобільну станцію супутникового зв’язку, протитанковий ракетний комплекс та два склади боєприпасів ворога у Чорнобаївці та Бериславі.

Про це спікер Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомив у зведенні станом на 11:00.

"Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку напружена і динамічна у розвитку. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, має на меті не допустити прориву наших військ, планує контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини", - зазначив він.

Відео дня

За словами Назарова, за ніч на півдні ліквідовано 19 окупантів, знищено мобільну станцію супутникового зв’язку, протитанковий ракетний комплекс, дві автівки, в тому числі броньовану, та два польових склади боєприпасів в Чорнобаївці та Бериславі.

"Остаточні втрати ворога дорозвідуються", - уточнив він.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська зосередилися на захопленні Донбасу. Ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення в напрямку Авдіївки - з втратами відійшов

На напрямку Відродження – Кодема та Доломітне – Семигір’я українські воїни завдали потужного вогневого ураження та змусили окупантів відійти. Під Бахмутом бої тривають.

Наступи росіян на Краматорському та Харківському напрямках 2 серпня успішно відбиті.

Через низький рівень укомплектованості особовим складом танкового полку резерву, техніка військової частини, що була переміщена на Запорізький напрямок наприкінці травня поточного року, передана для доукомплектування танкових батальйонів, що входять до складу 58 загальновійськової армії Південного військового округу.

В результаті точних ракетних ударів ЗСУ по складах окупантів в Херсонській області Росія почала перекидати на південь додаткові підрозділи і зараз зайняла оборонну позицію. 

За словами екс-заступника начальника Генштабу, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, РФ могла змінити план наступу на Україну, намагаючись захопити південні області.

Вас також можуть зацікавити новини: