Зранку ворог знову атакував Запоріжжя / фото t.me/zoda_gov_ua/

Вранці в понеділок, 3 жовтня, російські окупанти завдали чергового удару по Запоріжжю.

Про це повідомив Анатолій Куртєв, в.о. мера та секретар Запорізької міської ради. 

"Попередньо, внаслідок ворожого обстрілу руйнувань зазнала інфраструктура міста. На жаль, є постраждалі. Працюють всі відповідні служби. Більш детальна інформація з'ясовується", – сповістив він.

Відео дня

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух також повідомив, що ворог здійснив ракетний обстріл обласного центру.

"Є ризик повторних атак. Бережіть себе", – наголосив він.

Оновлено (8:15): Голова ОВА згодом проінформував, що ворог випустив близько 10 ракет. С-300 Вони поцілили по Запоріжжю та по двох селах Запорізького району,

За словами Старуха, в обласному центрі руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Зокрема, руйнувань зазнав реабілітаційний центр, де навчались діти з особливими потребами. Наразі відомо щодо одного постраждалого, його ушпиталено.

Він також наголосив, що внаслідок атак по селах поблизу міста, постраждалих немає. За попередньою інформацією, ракети поцілили за межами населених пунктів.

Обстріли Запоріжжя

Від початку повномасштабного вторгнення Росії до України в лютому поточного року російські загарбники захопили значну частину Запорізької області. Найбільші міста області – Бердянськ, Мелітополь, Токмак, Енергодар (де розташована найбільша в Європі АЕС – Запорізька) потрапили під окупацію. Обласний центр знаходиться під контролем України. 

23-27 вересня окупанти провели так званий референдум на Запоріжжі та Херсонщині – про від’єднання від України, утворення незалежної держави та її приєднання до РФ. Згодом 30 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про спробу анексії територій 4 областей України – Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської. Жодну з них росіяни не контролюють повністю.

Разом із тим обласний центр, Запоріжжя, який ворог обстрілював впродовж всієї повномасштабної війни з різною регулярністю, під час проведення "референдуму" та після нього почав все частіше зазнавати обстрілів. 

Зокрема, 2 жовтня російські окупанти поцілили по Запоріжжю та передмістю чотирма ракетами С-300, зруйновано промислову інфраструктуру.

30 вересня гатили по колоні цивільних автівок, які очікували в черзі на виїзді із міста до тимчасово окупованої території. Загинула 31 людина.

24 вересня також було відомо про щонайменше п'ять "прильотів", одна ворожа ракета поцілила у житловий сектор обласного центру та спровокувала пожежу в багатоповерховому будинку.

За день до псевдоголосування, 22 вересня, РФ вдарила по Запоріжжю та передмістю 9 ракетами.

Вас також можуть зацікавити новини: