Україна отримає комплекси SAMP/T / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чим примітні італійсько-Французькі зенітні ракетні комплекси (ЗРК) SAMP/T, які незабаром посилять систему протиповітряної оборони (ППО) України.

"SAMP/T - європейський аналог Patriot. Вони абсолютно ідентичні... Передають нам один комплект, одну батарею, і до неї дають 700 ракет", - заявив він.

За словами Жданова, комплекс SAMP/T може збивати все, у тому числі балістичні ракети: "Він може працювати як Patriot - в режимі онлайн з космічною і авіаційною розвідкою. F-16, на які ми дуже сильно сподіваємося, можуть працювати у спарингу з цим комплексом... Максимальна дальність - до 200 кілометрів".

Відео дня

Говорячи про те, де можуть розмістити комплекси ППО SAMP/T, експерт зазначив:

"Де він буде розташований - дуже делікатне питання для всієї країни на сьогоднішній день... Одна батарея може закрити таке місто, як Харків або Київ. У квітні стане на бойове чергування".

ЗРК SAMP/T для України - що повідомлялося

Раніше повідомлялося, що Італія і Франція передадуть Україні ЗРК SAMP/T, вони можуть бути розгорнуті протягом двох місяців.

Також зазначалося, що влада Італії та Франції спільно замовлять для ЗРК SAMP/T велику партію з 700 ракет Aster-30, вартість яких становитиме 2 мільярди євро.