ЗСУ можуть зайти вглиб РФ і взяти місто-мільйонник Ростов, вважає військовий експерт Роман Світан / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Якщо Генштаб ЗСУ прийме рішення в рамках очікуваного контрнаступу прорватися вглиб територій Росії, однією з ймовірних цілей нашої армії може стати місто-мільйонник Ростов.

Про це заявив військовий експерт Роман Світан. За його словами, розмови про те, що Україна може забрати у РФ певні території не позбавлені сенсу. Є як мінімум три території з об'єктами, які необхідно обов'язково ліквідувати. 

"Чому захід в принципі можливий або розглядається, як один з варіантів. Уздовж кордону з Україною є кілька військових об'єктів, які однозначно підлягають знищенню", - зазначив Світан.

За словами експерта, перший з них - це військові частини, розташовані в районі міста Валуйки. Ці території окупанти використовують як військовий "хаб" для передислокації своєї техніки та військ.

Друга ціль - два військові об'єкти на території Брянської області (біля селища Климове та міста Клинці): "через них може бути завдано удару в бік Сумської області та Чернігівської областей", - пояснив Світан. 

"Ну і якщо буде прийнято рішення звільнення Донбасу за рахунок його відрізання від російської території - це самий опитамильний варіант з виходом на Луганськ. А далі, прикриваючись Сіверським Дінцем та Доном, це дуже важливо, прикритися хоча б з одного флангу, вихід на Ростов й Таганрог. Цей варіант теж повинен розглядатися, він, швидше за все, вже врахований", - зазначив експерт.

Світан акцентував, що відповідне рішення про вихід на Ростов повністю залежить від стратегії нашого військового командування. 

У РФ може статися "бавовна" на 9 травня

Нагадаємо, що деякі військові експерти прогнозують не зовсім приємний сценарій Росії на "переможне" свято 9 травня, яке Москва зібралася зустрічати парадами.

Про це говорив військовий оглядач Давид Шарп. Він зазначив, що про доцільність таких атак підсумкове рішення прийме Генштаб, однак Росія цілком може зіткнутися з сюрпризами на 9 травня, адже деяка наша зброя вже "дотягується" до території РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: