ЗСУ зайшли до Андріївки / t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові увійшли до населеного пункту Андріївка, що на південному фланзі Бахмута, та закріплюються на нових позиціях. Наразі на Бахмутському напрямку сили оборони рухаються вперед, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

За її словами, на північному фланзі росіяни намагаються відбити втрачені позиції, а на південному ЗСУ успішно просуваються. 

Маляр уточнила, що основні бої тривають в районах Андріївки, Курдюмівки та Кліщіївки. 

Відео дня

"І в нас там гарні новини. Андріївка - наша. Закріплюємося на зайнятих позиціях", - додала вона.

Через деякий час у 3-й окремій штурмовій бригаді спростували заяву про взяття Андріївки, називаючи її передчасною. Там зазначили, що "заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною". Одночасно з цим Маляр відредагувала своє повідомлення і дещо змінила його зміст.

'Андріївка наша': в Міноборони заявили, що ЗСУ закріплюються на нових позиціях

Пізніше Маляр уточнила, що з приводу Андріївки відбувся комунікаційний збій між декількома джерелами інформації. "Я не викладаю таку інформацію без координації та узгодження з військовими. Наразі відбувся комунікаційний збій між декількома джерелами інформації, які доповідають безпосередньо з місця подій. В Адріївці є певний успіх та станом на зараз тривають важкі бої", - уточнила деталі вона.

Ситуація біля Андріївки 

Зранку 14 вересня у Генштабі без деталей повідомили, що українські війська мають успіх у наступі південніше Бахмута - у районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області. 

Зокрема, там українські захисники та захисниці завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Крім того, ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. 

Днями аналітики Інституту з вивчення війни повідомляли, що в районі села Андріївка точаться запеклі бої, проте російські окупанти не можуть відбити його в ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: