США повинні передати Україні зброю, у тому числі далекобійні ракети ATACMS / скріншот

Знищення Кримського мосту та звільнення тимчасово окупованого росіянами Херсона будуть смертельним психологічним ударом по путінському режиму.

Таку думку висловив російський публіцист Андрій Піонтковський в ефірі 24 каналу.

Він нагадав про лист 20-ти провідних військово-політичних аналітиків США, які вимагають більш рішучої військової допомоги Україні.

Відео дня

"Вони вимагають негайно направити Україні і ракети для систем HIMARS з дальністю до 300 кілометрів (ATACMS), і системи NASAMS, і давно обіцяну авіацію, щоб Україна отримала можливість нанести, я вважаю, смертельний психологічний удар по путінському режиму – знищення Кримського моста і звільнення Херсона, – відзначив він. – Це справить шокове враження як на російський "глибинний" народ, так і на бункер, на оточення Путіна. Я думаю, що цю катастрофу Путін не переживе".

На його думку, США повинні передати зброю якомога швидше, щоб Україна встигла завдати цього удару у вересні, до настання неминучої осінньо-зимової "заморозки" на фронті.

"Якщо ні – партія відкладається ще на півроку з усіма стражданнями для народу України, з триваючими обстрілами, блокадою, холодом...", – констатував Піонтковський.

Нагадаємо, днями США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме боєприпаси для HIMARS, ракети HARM, а також ЗРК NASAMS.

Вас також можуть зацікавити новини: