Піонтковський розповів, як у РФ пояснюватимуть деокупацію українського Криму / фото ua.depositphotos.com

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що російська пропаганда навряд чи зможе виставити деокупацію українського Криму як перемогу Росії. Росіяни приймуть "втрату" півострова, проте пояснювати це населенню РФ будуть уже без Путіна. 

В ефірі "24 каналу" Піонтковський нагадав, що коли тривав контрнаступ ЗСУ в на Харківщині та Херсонщині, декілька днів російські пропагандисти казали, що "все дуже погано". Потім цю тему пропаганда РФ більше не зачіпала, і склалося враження, що росіяни це прийняли. Політолог каже, що населення Росії так само може прийняти факт звільнення тимчасово окупованого Криму.

"Приймуть, але пояснювати їм, чому це трапилось, будуть вже інші люди. Росіяни під звуки "Лебединого озера" почують повідомлення, що Путін припустив низку серйозних помилок в українському питанні. І у зв'язку з різким погіршенням здоров'я залишив посаду президента Росії та відбув на тривале лікування до Китаю", – прогнозує він.

Відео дня

На думку Піонтковського, в тих чи інших людей, які замінять Путіна, вже давно заготовлені тези, якими вони пояснюватимуть деокупацію українського півострова. 

"Вони розповідатимуть, що "воювали не з Україною, а зі всією машиною НАТО – з мільярдом людей і великим економіками, але ми все ж таки врятували свою батьківщину, ми відступили на кордони 1991 року і священні рубежі нашої країни захищені", – пояснив політолог.

Що відбувається в окупованому Криму

У тимчасово окупованому Криму росіяни почали будувати фортифікаційні споруди та рити окопи в Армянському та Джанкойському районах. До цього процесу окупанти активно залучають місцеве населення.

Крім того, останнім часом в Криму дедалі частіше стається "бавовна". Так, ввечері 20 березня вибухи пролунали в Джанкої. 22 березня так звана "влада" окупованого півострова заявила про атаку на свій флот надводними безпілотниками.

Керівниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк наголосила, що українські військові продовжать завдавати ударів по військових обʼєктах окупантів на півострові.

Вас також можуть зацікавити новини: