Японський флот отримає авіаносні кораблі / Ілюстрація - wikipedia.org

Японія вперше з часів Другої світової війни вирішила ввести у свій флот авіаносці, а також підсилити свою оборону в нових сферах безпеки, таких як кіберпростір.

Читайте такожРФ хоче повторити у Чорному морі сценарій Азова і для цього посилює військову присутність у Криму, – експерт

Як повідомляє The JapanTimes, про це йдеться в новому плані оборонної політики, ухваленому у вівторок. Токіо, зокрема, стурбоване зростаючою військовою активністю Китаю та швидким розвитком технологій.

Відео дня

Для захисту своїх островів в Тихому океані, а також інших областей, де немає достатньої кількості аеродромів, японський уряд представив план модернізації ескадрених міноносців-вертольотоносців типу «Ідзумо». Кораблі отримають можливість нести новітні винищувачі, такі як F-35.

Цю ідею, проте, вже розкритикували деякі експерти, які називають її відхиленням від японської позиції самооборони, закріпленої в післявоєнній Конституції країни.

В рамках реалізації середньострокової програми оборони, розрахованої на 5 років, уряд планує витратити рекордні 27.4 трильйонів єн (243 мільярди доларів)

План передбачає закупівлю 18 винищувачів - як передбачається, для використання на кораблях типу «Ідзумо». Крім того, планується розгортання двох американських наземних ракетних комплексів «Іджіс» задля стримування північнокорейської ракетно-ядерної загрози.

Токіо також планує інвестувати кошти в технології штучного інтелекту та розробку підводних дронов.

Раніше повідомлялося, що в США спустили на воду третій і останній в серії есмінець типу «Замволт» (Zumwalt class), створений з широким застосуванням стелс-технологій.