Угорщина вирішила задешево продати всі свої винищувачі Міг-29 / фото wikipedia.org

Міністерство оборони Угорщини виставила на продаж повітряний флот виведених з експлуатації винищувачів Міг-29.

Читайте такожВинищувачі НАТО проведуть тренування в небі Естонії

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

"Партія включає 19 літаків (деякі з них не придатні для польотів і частково розукомплектовані), 20 двигунів і 293 інших предмети, включно із вбудованою зброєю", - йдеться в повідомленні.

Початкова ціна пакета була встановлена на рівні 2,8 мільярда форинтів (10 мільйонів доларів США), при цьому угода має бути схвалена відповідною російською владою.

Як зазначають джерела, вартість одного Міг-29 становить, в середньому, у 25 мільйонів доларів залежно від модифікації та комплектації.

Раніше Сійярто заявив, що Будапешт продовжить блокувати всі зусилля України по взаємодії з НАТО, попри міжнародний тиск на країну. За його словами, цей тиск є несправедливим, оскільки Україна "несе відповідальність за ситуацію, що склалася".Водночас він пообіцяв скасувати вето, якщо Київ відновить права угорців.

При цьому непримиренна позиція Угорщини, яка активно користується правом вето, стала дратувати членів НАТО. Проведення комісії Україна-НАТО на міністерському та президентському рівнях важливо не лише для України, але і для країн альянсу.