Прийняті зміни дозволять встановити обґрунтовану ціну на продукцію ОПК / фото УНІАН

Кабінет Міністрів затвердив зміни в порядок формування ціни на продукцію оборонно-промислового комплексу з метою вдосконалення діючої моделі формування ціни на продукцію, роботи, послуги оборонного призначення в разі, коли їх відбір виконавців та постачальників здійснюється без застосування конкурентних процедур.

Читайте такожПарламент дозволить Міноборони закуповувати товари військового призначення без посередників

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу.

Відео дня

Згідно з повідомленням, постанова конкретизує склад витрат, що включаються до статті калькуляції на продукцію і послуги оборонного призначення при формуванні ціни.

Так, зокрема, документ передбачає включення до складу прямих операційних витрат витрати на придбання напівфабрикатів і комплектуючих виробів, допоміжних та інших витрат. Витрати, пов'язані з виконанням дослідних робіт, ремонтом і модернізацією військової та спеціальної техніки, включаються витрати на соціальне страхування та інші витрати, які не знайшли відображення у вказаних статтях витрат.

Крім цього, у витрати на заробітну плату включаються витрати на заробітну плату працівників, які не включені безпосередньо в штат підприємства, а виконують свою роботу за цивільно-правовим договором.

"Прийняте рішення створює умови для встановлення обґрунтованої ціни на продукцію оборонного призначення з запобіганням при цьому необґрунтованих витрат для підприємств-виконавців державного оборонного замовлення, що буде сприяти підвищенню їх ефективності", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня Кабінет міністрів затвердив порядок формування і ведення Державного реєстру імпортозаміщення та кооперації в оборонно-промисловому комплексі, спрямований на активізацію процесів у даній сфері.