Навчання торкнулися 20 літаків ескадрильї VMFAT-501 / фото: Debra Sainer

Корпус морської піхоти США вперше виконав так звану «слонячу прогулянку» за участю новітніх винищувачів п'ятого покоління F-35B з вертикальним злетом і посадкою.

Про це повідомляє Naked Science.

«Слоновою прогулянкою» називається масове тренування пілотів винищувачів, яке дозволяє відпрацювати управління великим числом винищувачів в умовах, наближених до бойових.

Відео дня

Навчання торкнулися 20 літаків ескадрильї VMFAT-501. Вони підтвердили високий рівень готовності техніки та підготовки льотного складу.

Винищувач F-35B / Debra Sainer

F-35B - одна з трьох модифікацій винищувача п'ятого покоління F-35: єдиний з усіх, здатний виконати короткий зліт і вертикальну посадку. F-35B - найдорожча і технічно найскладніша версія, вартість якої перевищує 100 мільйонів доларів.

Можливості цього варіанту винищувача дуже високі, якщо мова йде про універсальні десантні кораблі з вельми обмеженим простором на палубі.

Винищувачі F-35B / Debra Sainer

Як повідомляв УНІАН, винищувачі F-35A і F-35C Lightning II отримають надзвукові ракети AARGM-ER, які призначені для знищення радарів комплексів протиракетної оборони (ПРО) противника.