Винищувач F-35A / REUTERS

Винищувачі F-35A і F-35C Lightning II отримають надзвукові ракети AARGM-ER, які призначені для знищення радарів комплексів протиракетної оборони (ПРО) противника.

Як повідомляє The Drive, AARGM-ER (AGM-88G, Advanced Anti-Radiation Guided Missile-Extended Range) створюється на базі AGM-88E.

За словами представника Головного управління озброєння ВМС США Метью Коммерфорда, AGM-88G забезпечує, у порівнянні з AGM-88E, "ту ж летальність, але в менших габаритах".

Відео дня

Нова ракета від своєї попередниці отримає систему наведення й управління, а буде відрізнятися модульним бойовим відсіком і компактною боєголовкою, створеної за технологією LEO (Lethality Enhanced Ordnance). Ракета буде розміщуватися у внутрішньому відсіку F-35A і F-35C Lightning II, але не F-35B Lightning II.

Читайте такожУ США готуються до випробувань міні-безпілотників радіоелектронної боротьби

Льотні випробування AGM-88G заплановані на 2021 рік. F-35A Lightning II і F-35C Lightning II почнуть отримувати серійну ракету з 2025 року.

Сума контракту, укладеного в березні ВПС і американською компанією Northrop Grumman, оцінюється в 322,5 мільйона доларів.

Характеристики AGM-88G не розголошуються, проте відомо, що AGM-88E літає на дальність понад 130 кілометрів, а її швидкість при підльоті до цілі досягає 2 чисел Маха.

Раніше УНІАН повідомляв, що Військово-повітряні сили США у вівторок, 30 квітня, вперше випробували в бою винищувачі F-35A Lightning II.

Сімейство багатофункціональних винищувачів п'ятого покоління F-35 Lightning II виготовляється з 2001 року американською військово-промисловою корпорацією Lockheed Martin. Літак виконаний у трьох варіантах: A (для військово-повітряних сил), B (з укороченим зльотом і вертикальною посадкою) і C (палубний).