Випробувана у 2017 році північнокорейська ядерна бомба могла мати потужність від 250 до 328 кілотонн / фото inspiretochangeworld.com

Ядерна зброя КНДР виявилася набагато потужніша, ніж припускали американські фахівці.

Про це повідомляє «Популярна механіка», посилаючись на дані нового аналізу.

За даними фахівців, випробувана у 2017 році північнокорейська ядерна бомба могла мати потужність від 250 до 328 кілотонн, що приблизно у 15 разів більше, ніж в атомної бомби, скинутої на Хіросіму.

Відео дня

Нагадаємо, згідно з першим аналізом, проведеним американською розвідкою, бомба мала потужність 140 кілотонн, що можна порівняти з деякими боєприпасами, що використовуються Збройними силами США.

Читайте такожМирна угода з відмови КНДР від ядерної зброї буде досягнута - Трамп

Точно встановити потужність північнокорейської ядерної бомби західні країни поки не можуть.

Фахівці відзначають, що цієї інформації достатньо, щоб США переглянули стратегію поведінки стосовно Північної Кореї, яка може бути більш небезпечним ворогом, ніж вважалося раніше.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року керівництво КНДР оголосило про припинення ядерних випробувань, а також випробувань міжконтинентальних ракет. На першому саміті президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина 12 червня 2018 року в Сінгапурі був підписаний спільний документ, який зобов'язував КНДР до повної денуклеаризації.

На саміті лідерів Південної та Північної Кореї, який відбувся у вересні того ж року в Пхеньяні, КНДР зобов'язалася остаточно закрити випробувальний ракетний полігон Сохе і припинити експлуатацію розміщеної на ньому пускової установки.

Втім, ситуація дещо загострилася у 2019 році. Під час нової зустрічі Кіма і Трампа в лютому у В'єтнамі сторонам не вдалося досягти прогресу в переговорах. Останнім часом влада КНДР неодноразово висловлювала невдоволення небажанням Вашингтона пом'якшити санкції проти Пхеньяну.