Комплектуючі як для системи, так і для боєприпасу — повністю українського виробництва / прес-служба РНБО

Міністр оборони Степан Полторак найближчим часом планує підписати наказ про прийняття на озброєння Збройних сил України ракетного комплексу «Вільха-Р» і реактивного боєприпасу до нього.

Про це міністр оборони України Степан Полторак сказав після успішних випробувань ракетного комплексу «Вільха» на Одещині.

«Щойно ми завершили державне випробування системи і реактивного боєприпасу до нього «Вільха-Р». Особливості системи і боєприпасу в тому, що, по-перше, вона значно перевищує тактико-технічні характеристики таких типів закордонного виробництва. По-друге, з’явилась можливість коригувати траєкторію польоту, значно підвищилася точність цього боєприпасу. Важливо, що комплектуючі як для системи, так і для боєприпасу — повністю українського виробництва», - сказав Полторак.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині відбулися випробування модернізованих ракет РСЗВ "Вільха" (фото)

Він зазначив, що після відпрацювання акту і завершення розгляду всіх аспектів випробування планує найближчим часом підписати наказ щодо поставки на озброєння Збройних сил України і комплексу, і боєприпасу.

Міністр оборони також повідомив, що до кінця року планується завершити державні випробування боєприпасів до комплексу «Вільха-М» і крилатої ракети «Нептун».

«Не лише ракет, а й в цілому комплексів. Це дуже важливе завдання. Ми визначаємо необхідні ресурси для того, щоб максимально забезпечити можливості нашого Київського конструкторського бюро «ЛУЧ»», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч".

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва коштувала державі майже 1 млрд грн.

11 січня 2019 року міністр оборони Полторак заявив, що Україна починає серійне виробництво ракетної системи залпового вогню «Вільха».