Комплекс представлять в День національної оборонної промисловості Ірану / Фото: IRNA

В Ірані завершили розробку зенітно-ракетного комплексу Бавар-373, який за своїми характеристиками перевершує російський ЗРК С-300.

Про це повідомляє агентство IRNA.

Читайте такожNational Interest: Росія сама не вірить у силу своїх С-400

Відео дня

"Бавар-373 з дальністю ураження 200 кілометрів і висотою польоту 27 кілометрів наділений більшими можливостями, ніж російський комплекс С-300", - йдеться в повідомленні.

Чиновники іранського міністерства оборони раніше заявляли, що комплекс, виготовлений з іранських комплектуючих, успішно пройшов необхідні випробування. Він нібито істотно відрізняється від аналогічних американських і російських моделей з точки зору пускових установок, радара і ракет.

Бригадний генерал Касем Такізаде пообіцяв, що новий ракетний комплекс офіційно представлять 22 серпня – на День національної оборонної промисловості.

Як повідомляв УНІАН, російські ракети класу «земля-повітря» захопили заголовки ЗМІ. Туреччина, всупереч протесту з боку Заходу, все одно купила системи С-400, в той час як старші С-300 вже потрапили на озброєння багатьох країн включно з режимом у Сирії. Тривають громадські обговорення в країнах Перської затоки щодо того, чи варто їм теж придбати системи ППО у Москви.