Росія та Білорусь розпочали масштабні військові навчання / фото belvpo.com

Росія спільно з Білоруссю розпочали війскові навчання "Щит Союзу-2019", де задіяні 230 танків, 240 артилерійських систем, 190 систем залпового вогню, та до 70 військових літаків і бойових гелікоптерів.

Про це повідомляє InformNapalm.

Російсько-білоруські навчання “Щит Союзу-2019” стартували на полігоні Муліно Нижньогородської області 13 вересня 2019 року.

Відео дня

“У Нижньогородську область стягнули 12 000 військовослужбовців і близько 1000 одиниць озброєння та техніки. Серед них 230 танків, 240 артилерійських систем, 360 броньованих машин, 190 систем залпового вогню, до 70 військових літаків та бойових гелікоптерів”, - повідомляє видання.

Читайте такожПонад 3600 військовослужбовців та 600 одиниць техніки: цього тижня в Україні стартують міжнародні навчання Rapid Trident-2019

Як зазначається, переважна частина особового складу, озброєння та техніки належить Російській Федерації. Від Республіки Білорусь, яка бере участь у навчаннях, до Росії прибули 4000 військовослужбовців, понад 100 танків та бронемашин, 50 реактивних систем залпового вогню та іншого озброєння. Раніше міністерство оборони Білорусі повідомляло, що в навчаннях братимуть участь військовослужбовці 120-ї і 19-ї гвардійських окремих механізованих бригад Північно-західного оперативного командування. 

За інформацією волонтерів InformNapalm, навчання триватимуть із 13 по 19 вересня 2019 року та матимуть два етапи так званої “антитерористичної операції”: планування, пошук, блокування та знищення незаконних збройних формувань і диверсійно-розвідувальних груп противника; відпрацювання питань управління військами в ході оборонних дій зі стабілізації ситуації.

Нагадаємо, що на початку вересня відбулися двосторонні українсько-румунські навчання “Ріверайн – 2019”

У навчаннях взяли участь підрозділи Військово-морських сил, Морської охорони ДПС України, Морських сил та берегової охорони Румунії. Вітчизняний флот відрядив на “Ріверайн – 2019” малі броньовані артилерійські катери “Аккерман” та “Вишгород”, навчальний катер “Сміла” та вертоліт Мі-14, румуни скерували в зону маневрів два броньованих патрульних катери, два річкових тральщики, один патрульний катер та річковий буксир. Мета заходу – відпрацювати спільні дії багатонаціональних катерних тактичних груп в акваторії річки Дунай для підвищення рівня їх взаємосумісності та спроможностей.