Аналітик переконаний, що Україна, отримає не менш важливі канадські ракети CRV7 для знищення танків / фото Wikipedia

Військовий оглядач Ігор Козій розповів, що ракети CRV7 можуть вдало уражати важку техніку росіян, а українські умільці можуть їх ще й модернізувати.

За його словами, для цього потрібна активна допомога держави. В тому, що росіяни змогли додати радіус дії до своїх фугасних авіабомб ФАБ немає нічого дивного, адже це все реалізується на рівні основ авіамоделювання. Такі бомби можна знищувати як дрони і тут все залежить від ППО, сказав він інтерв'ю Фокусу.

Аналітик переконаний, що Україна, отримає не менш важливі канадські ракети CRV7 для знищення танків у кількості понад 80 тисяч штук, які планувалось утилізувати, а тепер можна модернізувати для більшої ефективності.

Відео дня

"З іншого боку для подібних перероблення та модернізацій потрібні промислові потужності, адже такий боєприпас не модернізуєш на колінках. Проте зараз навіть звичайний 3D-принтер може допомогти умовній військовій бригаді модернізувати дрони", - розповів Козій.

За його словами, ці ракети допоможуть ЗСУ знищити залишки танків окупантів, а ще у ворога залишилось чимало БТР та артилерії.

"Поле діяльності в цьому аспекті дуже велике, але воно знаходиться в полі індустріальної економіки. Тут повинен більш активно працювати Кабмін та Офіс президента", - додав експерт.

Ракети CRV7 для України від Канади - деталі

Канада може передати Києву ракети класу "повітря-земля" CRV7, які раніше планувалося утилізувати. На балансі Міноборони Канади перебувають 83,3 тисячі ракет CRV7 1980-х років виробництва, які були зняті з озброєння на початку 2000-х років.

Із закликом передати Україні ці ракети виступив лідер опозиції П'єр Пуальєвр, зазначивши, що краще віддати їх Києву, ніж витрачати гроші на утилізацію.

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов закликав Канаду передати списані ракети CRV7, які планують утилізувати.

Вас також можуть зацікавити новини: