Якість Фабів бажає кращого, але їх у РФ багато / Колаж УНІАН

Інцидент з російським Су-34, який 20 квітня року скинув на Бєлгород авіабомби, обов'язково повториться - і ще не раз, припустив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Він нагадав, що бомби типу ФАБ-250 і ФАБ-500 робляться росіянами зараз масово, але кустарно. "Це примітивне виробництво, не заводське. Буквально на колінах у гаражі їх і роблять", - зазначив Коваленко.

"Схожі випадки відриву бомби від пілона фронтових бомбардувальників - це вже траплялося. Це не перший випадок. Такі бомби і на полях на окупованих територіях знаходили. Ось вона просто впала, не долетіла, розірвалася, ще й не здетонувала... Тепер Бєлгород", - відповів експерт.

За його словами, використання цих "ФАБів" є тимчасовим виходом для окупантів з ситуації з можливістю завдавати ударів по території України таким дешевим способом. 

Однак у росіян таких радянських бомб на складах багато, "виробництво" модулів дозволяє застосовувати бомби у великій кількості. 

"Ці випадки, коли (бомба) розпадається... так, вони будуть частими. Якість їхня низька, але кількість величезна", - сказав Коваленко, додавши, що жодне російське місто не застраховане від того, що ця бомба відірветься від літака і влучить у житловий квартал.

Вибухи в Бєлгороді 20 квітня - що відомо

Увечері 20 квітня в житловий район Бєлгорода впала авіабомба. В результаті на місці падіння утворилася велика воронка. Місцева влада звітувала про трьох постраждалих і частково зруйнований п'ятиповерховий будинок. 

Пізніше в Міноборони Шойгу зізналися, що бомбу скинув російський Су-34, назвавши ситуацію "нештатним сходженням авіаційного боєприпасу". Сама бомба, ймовірно, була призначена для обстрілу Харкова - в цей час в області оголосили повітряну тривогу через загрозу авіаційного удару з боку РФ.

21 квітня в Бєлгороді відкопали ще одну нерозірвану російську бомбу, попередньо евакуювавши три тисячі мешканців. Зазначалося, що бомба, яка впала на Бєлгород, була без запобіжника. 

Вас також можуть зацікавити новини: