У Бєлгороді 22 квітня глибоко в землі знайшли авіабомбу / скріншот

Знайдена 22 квітня глибоко в землі у російському Бєлгороді нерозірвана авіабомба ФАБ-500, швидше за все, була без запобіжника.

Про це пишуть росЗМІ з посиланням на висновки колишнього військового льотчика, який звернув увагу на опубліковані у мережі фото знайденої бомби. Вони показують, що на носі боєприпасу немає запобіжника.

Як зазначається, цей факт підтверджує, що бомбу повинні були скинути на ціль, і суперечить офіційній версії РФ про "позаштатний схід авіаційного боєприпасу".

Відео дня

"Самого ж вибуху не сталося, імовірно, через те, що бомба виявилася старою і її система взводу могла просто проржавіти", - пишуть росЗМІ.

Ще один експерт-військовий льотчик назвав те, що трапилося "вдалим збігом обставин". За його словами, швидше за все, бомба увійшла у землю хвостовою частиною, і один із захистів на бомбі не був знятий.

У Бєлгороді знайшли авіабомбу - що повідомлялося

Нагадаємо, 22 квітня у Бєлгороді виявили невзірвану авіабомбу, яку на місто нібито випадково впустив російський Су-34 ще два дні тому.

Через небезпечну знахідку влада російського Бєлгорода запровадила режим надзвичайної ситуації регіонального рівня.

Також повідомлялося, що знайдена бомба після падіння з літака спочатку влучила в багатоповерховий будинок, пошкодивши балкони.

Як відомо, ще одна авіабомба, яка "впала" у центрі Бєлгорода 20 квітня, вибухнула і залишила після себе величезну воронку.