Радар Ground Master 200 / фото wikimedia.org

Французька компанія Thales поставить в Україну радар GM 200 для системи протиповітряної оборони. Поставка відбудеться вже в травні. 

Про це розповів генеральний директор компанії Партіс Кейн в інтерв'ю французькому виданню Le Journal du Dimanche.

За словами Кейна, тривалі строки поставки пояснюються тим, що радарну установку спершу доведеться виготовити. Тільки після цього відбудеться відправка.

Відео дня

РЛС Ground Master 200 являє собою трикоординатний радар середньої дальності дії. Це автономна установка, яка встановлюється на шасі вантажного автомобіля. 

Радар може бути інтегрований в систему протиповітряної оборони з зенітно-ракетним комплексом SAMP/Т, який вже пообіцяли передати Україні.

Дальність виявлення повітряних цілей - до 250 км в режимі спостереження і до 100 км в режимі залучення.

Комплекс можна розгорнути з похідного в робоче положення за 15 хвилин, згорнутися і покинути місце – за 10 хвилин. Це забезпечує додаткову живучість радара.

Поставки зброї Україні - останні новини

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україні потрібні винищувачі, щоб розпочати масштабний контрнаступ. Україна хотіла б отримати американські F-16, шведські Gripen або італо-німецько-британські Tornado.

У Болгарії збройовий завод в місті Костенц запускає виробництво снарядів 122 мм після 35 років простою. Продукцію постачатимуть виключно для ЗСУ.

Хорватія готується передати Україні 14 вертольотів типу Мі-8, поставка яких анонсувалася ще в листопаді. Вертольоти будуть готові до відправки орієнтовно через 10 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: