Експерт оцінив можливості виготовлення ракет "Кинджал" в Росії / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація має можливості для продовження виготовлення ракет "Кинджал". Про це сказав військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

"На жаль, росіяни можуть продовжувати їх виготовляти, незалежно від того, що в них іде з поставками комплектуючих. Тому що один із важливих пунктів, який ми не враховуємо, – росіяни, на жаль, зробили значний шмат роботи, щоб "імпортозаміститися", бути незалежними від поставок в обхід санкцій. Наприклад, почали робити власну електроніку. Щодо темпів виробництва, то темпи, з якими росіяни завдають ударів по нашій енергетичній інфраструктурі, можуть вказувати на те, що ми, можливо, не все знаємо про російський ракетний арсенал або про можливості щодо виготовлення ракет", – пояснив Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо"

Він також поділився своїми оцінками і припущеннями щодо можливостей України збивати ракети "Кинджал". 

Відео дня

"Значна частина наших співвітчизників могла уявити, що "Кинджал" і "Циркон" – це начебто не справжні гіперзвукові ракети, але вікно можливостей, щоб збити таку ракету, виникає тоді, коли падає швидкість польоту до прийнятних показників, і лише на останніх кілометрах або останніх секундах польоту до цілі. Тобто, щоб збити ракету біля цілі, там має стояти Patriot. Відповідно, "Кинджал" може летіти над Києвом у бік західної України, і там ще немає можливості збити "Кинджал". Щоб збити "Кинджал" на будь-якому етапі польоту нам потрібні від американців протиракетні комплекси THAAD. Навіть якщо і коштує батарея $2 млрд, але це виправдані затрати", – додав Киричевський, зауваживши, що про ці комплекси поки не йдеться. 

Ракети "Кинджал"

Російські окупаційні війська вже не один раз били по Україні ракетами "Кинджал". Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк повідомив, що за час повномасштабної війни РФ використала для ударів по українських містах понад 80 ракет "Кинджал". 

Своєю чергою командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявляв, що наші військові за ці два роки збили 25 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

Вас також можуть зацікавити новини: