Українські дрони "Лелека" зараз відіграють вирішальну роль у війні проти росіян, повідомило французьке видання / скріншот

Триває повномасштабна війна в Україні, і в Донецькій області біля лінії фронту працюють оператори розвідувальних дронів, завдяки яким можливі удари по важливих об'єктах російських загарбників, розташованих далеко за лінією зіткнення.

Оператори безпілотників-розвідників - пріоритетна ціль для ворожої артилерії, пише французьке видання Le Monde. За його відомостями, зараз українські БПЛА "Лелека" відіграють вирішальну роль у війні проти окупантів, спостерігаючи за противником далеко за лінією фронту.

"У кожній бригаді української армії є розвідувальний батальйон з одним чи кількома підрозділами повітряної розвідки, оснащеними безпілотниками. У їхнє завдання входить пошук особливо важливих цілей, таких як системи радіоелектронної боротьби..., далекобійна артилерія, важка бронетехніка, командні пункти і логістичні центри", - наголошується у матеріалі.

Відео дня

У центрі уваги новини - війна з Росією триває, і це варто знати

Наприкінці лютого українські журналісти повідомили, що розвідувальний дрон "Лелека" на Бахмутському напрямку використовує аеророзвідка 22 окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив про важливі досягнення українського ударно-розвідувального безпілотника, що має назву "Сич". У ГУР МО поділилися, що цей дрон ліквідував озброєння і техніки Росії на суму понад 100 мільйонів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: