Журналісти дізналися, як на фронті відзначилася українська "Лелека"-розвідник / колаж УНІАН з фото mil.gov.ua та t.me/V_Zelenskiy_official

Зараз у центрі уваги українські безпілотники. Зокрема, журналісти дізналися, що вітчизняний розвідувальний дрон "Лелека" працює на Бахмутському напрямку - "полює" на техніку російських загарбників, яку вони ховають далі від лінії фронту.

Безпілотник використовує аеророзвідка 22 окремої механізованої бригади Збройних сил України, йдеться у сюжеті ТСН. "Наше завдання не сам передній край, ми летимо за (нього, - Ред.). Ми маємо побачити, чи буде якесь пересування великої кількості техніки чи малої кількості…, щоб наші хлопці підготувалися та зустріли їх", - поділився воїн з позивним "Стів".

Після того, як аеророзвідники виявлять ворожі цілі, до роботи беруться артилеристи. Нещодавно оператори "Лелеки" помітили російський танк Т-72, і після цього наші воїни накрили його вогнем.

"На рахунку аеророзвідників за останні дні кілька установок залпового вогню "Град", якими окупанти накривали позиції наших оборонців…", - дізналися журналісти.

Цікаві новини про втрати ворога на 28 лютого 2024 року серед техніки

26 лютого представник Головного управління розвідки українського Міноборони Андрій Юсов розповів про досягнення вітчизняного ударно-розвідувального дрона під назвою "Сич". За його словами, цим безпілотником вже знищено військової техніки та озброєння РФ на понад 100 млн доларів. Зокрема, ліквідовано цінний зразок техніки супротивника - автоматизовану станцію перешкод Р-330Ж "Житель".

Варто зазначити, що втрати Росії на українській землі колосальні. "Мінусовано", у тому числі 412 610 окупантів, 6 570 ворожих танків, 1 000 РСЗВ та 1 029 артилерійських систем.

Вас також можуть зацікавити новини: