Жданов назвав головні відмінності літаків МіГ і Су / фото wikipedia.org

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чим відрізняються літаки Су від МіГ. Він наголосив, що в Росії МіГ були менш модернізовані, у цих літаків в основному стрілочна приладова дошка. 

"Відрізняються вони розмірами і вагою. МіГ набагато менше і легше, "Сушка" більша і важча. Але якщо конструктивно порівнювати, то МіГи – більш застарілі машини, вони були менш модернізовані в Росії. МіГ – більш "ручний" літак. У нього прямий привід від рукоятки управління до елеронів, до закрилків і іншого", – пояснив Жданов на своєму каналі в YouTube.

Він зазначив, що у МіГ-29 приладова дошка в основному вся стрілочна.

Відео дня

"Тобто прилади старого типу, не цифрові. "Сушка" більш сучасна, у неї більше електроніки, вона автоматична. Мається на увазі система управління непрямої передачі тягових зусиль від ручки управління до елементів фюзеляжу, який управляє машиною", – додав експерт.

Жданов підкреслив, що за тактико-технічними характеристиками літаки Су "будуть більш потужними", ніж МіГ.

"Можна сказати, що МіГ – більш механічний літак, а "Сушка" – більш електронний літак. Ось в цьому основна відмінність цих двох літаків. МіГ старіший, він менше модернізувався, а "Сушка" більш сучасна. Остання версія – Су-35. Я не беру Су-57, я постійно про це говорю", – продовжив він.

За словами Жданова, Су-57 – це Су-35 у новому фюзеляжі. При цьому, він допускає, що "там щось поліпшили, допрацювали, як завжди докрутили".

"Су-35 – це максимальна модернізація, на яку здатна сьогодні Російська Федерація. А МіГ старіший, більше механіки, менше модернізації, стрілочні прилади і так далі. Ну і "Сушка" побільше і потужніше, МіГ – дрібніший і слабший", – підкреслив Жданов.

Водночас він зазначив, що краще все-таки "Сушка", оскільки вона більш сучасна. 

"Але я скажу, що нашим "Стінгерам" все одно, що "Сушка", що МіГ. Збиваються однаково", – резюмував експерт. 

Втрати російської авіації в Україні

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну наші військові знищили 305 російських літаків і 290 вертольотів. 

17 березня 2023 року в Донецькій області воїни ЗСУ збили російський Су-25. Літак збив підрозділ ППО 10-ї ОГШБр "Едельвейс" над населеним пунктом Берестово.

Російська авіація зазнала втрат і 15 березня. Українські воїни збили ворожий Су-25.

Вас також можуть зацікавити новини: