ВМС візьмуть на озброєння комплекси Нептун у 2021 році / фото Генштаб ЗСУ

Військово-морські сили України наступного року планують взяти на озброєння протикорабельні комплекси крилатих ракет "Нептун".

Про це командувач ВМС Олексій Неїжпапа повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на запитання, коли «Нептуни» можуть стати на озброєння.

«Випробування показали, що ніщо не заважає ураженню кількох цілей одночасно. Зброя однозначно ефективна, головне завдання нині – отримати «Нептуни» якомога скоріше й грамотно їх застосовувати, - заявив Неїжпапа.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області почнеться черговий етап випробувань комплексу крилатих ракет "Нептун"

Він зауважив, що ВМС візьмуть на озброєння ці комплекси у 2021 році.

«Щодо питання «коли», думаю, в наступному році. А про «скільки», відповім, що заплановано три дивізіони берегових ракетних комплексів. Два - на Чорному морі, один - на Азовському», - додав Неїжпапа.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Генштабу Збройних сил, РК-360 МЦ "Нептун" розроблено для протидії російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів.

Це комплекс крилатих ракет наземного базування із протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, за будь-якої погоди та в умовах активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.