Росія невдалим застосуванням "Іскандер" під час атаки по Києву сама собі зіпсувала репутацію, вказує експерт / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Росія масованої ракетною атакою по Києву 29 травня марно витратила не тільки більше десятка своїх балістичних ракет для ОТРК "Іскандер-М". Як відомо, ЗСУ збили 11 таких боєголовок.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він пояснив, що зараз в агресора спостерігається сильний дефіцит виробництва ракет, тому замість унікальних Х-47м2 "Кинджал", були застосовані стандартні "Іскандери".

"Варто відзначити, що за місяць, з 28 квітня по 29 травня, Росія вже застосувала по Україні 190 ракет різних типів. З урахуванням їх тривалої паузи, з 9 березня по 28 квітня, цього запасу коштів у них залишилося максимум на 2 тижні. Потім, так чи інакше, але настане пауза накопичення", - вказав Коваленко. 

За його словами, черговий повітряний теракт з боку РФ - це стара-нова спроба агресора знищити американські комплекси Patriot: "100% збиття "Іскандерів" засобами створеними для їх збиття", - іронізує він.

Коваленко підкреслює, що досить ємні витрати власних запасів ракет для агресора не настільки болючі, як розуміння, що їх балістику вміють збивати. 

"Ефективність від цих ударів мінімальна, при витратах, досить ємних і болючих. Особливо якщо говорити про Репутаційні витрати - знищення "кинджалів" і "Іскандерів", - резюмував він.

Росія в ніч на 29 травня знову вдарила по Києву

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вранці 29 травня повідомив, що окупанти запустили по Україні 11 ракет "Іскандер-М" і "Іскандер-К" в рамках другої атаки по місту. Всі цілі вдалося збити нашим військовим. Вночі по столиці ворог також запустив 37 крилатих ракет.

Однією з головних мішеней ворога знову стала столиця - в цю ніч над Києвом ліквідували 40 ворожих повітряних цілей. Це новий рекорд. 

За словами американського військового аналітика Шона Белла, Росія витрачає свій дорогоцінний військовий потенціал для ударів по українській столиці, розраховуючи знизити бойовий дух українців і ЗСУ. При цьому агресор таким чином, навпаки, посилює шанси української армії на успіх, тому що витрачає свої ракети не по військових цілях, а "вхолосту", вважає він.  

Вас також можуть зацікавити новини: