Найбільший ріст виробництва продукції продемонстрували Київський бронетанковий завод / УНІАН

Підприємства бронетанкового дивізіону ДК «Укроборонпром» передали Міністерству оборони понад 300 нових, відновлених та модернізованих одиниць різної броньованої техніки протягом січня-травня 2020 року.

Про це повідомили у прес-службі «Укроборонпрому» з посиланням на заступника генерального директора з виробництва Ігоря Фоменка.

Читайте такожКораблі та катери ОС показали, як діятимуть у разі наступу в Азовському морі (відео)

Відео дня

«В цілому за перший квартал 2020 року підприємства, діяльність яких координується Управлінням бронетанкової техніки «Укроборонпрому», виконали план товарного випуску продукції на суму понад 1,7 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року – це ріст приблизно у 2,5 рази», – зауважив Фоменко.

За його словами, найбільший ріст виробництва продукції продемонстрували Київський бронетанковий завод, Завод ім. Малишева та Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.Морозова.

Зокрема, у січні-квітні 2020 року обсяг товарного випуску продукції на Київському бронетанковому заводі становив 406 млн грн, що майже у 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, передали Міністерству оборони у січні 25 відремонтованих танків Т-72, у березні – 6 капітально-відремонтованих Т-72 та у травні – 9 відремонтованих бронетранспортерів БТР-80.

Обсяг товарного випуску на Заводі ім. Малишева за цей період становив 301 млн грн, що у 2,4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого у поточному році на заводі ім. Малишева виготовлено 26 танкових двигунів: у січні – 6, у лютому та березні – по 1.

На ДП «ХКБМ» обсяг товарного випуску становив 391 млн грн, що у 1,9 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, передали МОУ: у січні – 4 бронетраспортери БТР-4Е, у лютому - 3, у березні – 4 та у квітні – 5 бронемашин, відповідно.

«Наразі триває підписання нових договорів бронетанковими підприємствами Концерну із Міністерством оборони України вже в рамках нового ДОЗ», – наголосив Фоменко.

Як повідомляв УНІАН, у США почалося виробництво потужних переносних протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) FGM-148F Javelin.