Військові навчання на Херсонщині / скріншот

На Херсонщині тривають планові тренування підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних сил України зі складу угрупування військ, що несе бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Читайте такожУкраїнські морські розвідники провели навчання на есмінці Великобританії (фото)Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України у Facebook.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, нагальна необхідність цих тренувань продиктована наявністю на території, суміжної з півостровом, стратегічно важливих об'єктів з високим ступенем загрози терористичних посягань.

«Загальна тематика навчань – відпрацювання комплексу превентивних заходів, спрямованих на забезпечення належного рівня захисту таких об'єктів від можливих терористичних загроз. Тренування відбуваються в умовах, максимально наближених до реальних», - зазначив Наєв.

За словами командувача, під час навчань, головним завданням для військових є відпрацювання механізмів виявлення й знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника. Практична складова відпрацьовується щоденно, як вдень, так і вночі:

«Підвищення рівня навченості особового складу протидиверсійних підрозділів є запорукою успішної протидії терористичним загрозам з боку противника в смузі відповідальності угрупування військ на півдні України та забезпечення безпеки наших громадян».

Вас також можуть зацікавити новини