Росія оснащує свої гелікоптери західними деталями / фото Міноборони Російської Федерації

Росія продовжує виробляти гвинтокрили Ка-52, використовуючи сучасні технології.

Як повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, країна-агресор обходить санкції і знаходить потрібні деталі для військової техніки.

"Зокрема, чипи, мікропроцесори, інтегральні схеми, приймачі, флешпам'ять, телекомунікаційні трансформатори, трансивери, лінійні стабілізатори, мікросхеми, без яких його робота була б неможливою, оскільки Росія не здатна виготовляти такі технологічні продукти", – написав Єрмак.

Відео дня

За його словами, потрібно посилити санкції проти РФ. Важливо слідкувати за тим, щоб Росія не отримувала заборонені товари через посередників. Голова ОП пообіцяв оприлюднити найближчим часом документ з додатковими пропозиціями щодо санкцій проти Росії.

"Російський ВПК не повинен мати доступ до технологій. Ми вивчаємо шляхи, завдяки яким Росія отримує ці компоненти в обхід санкцій", – зауважив Єрмак.

РФ використовує західні деталі у війні з Україною

У липні цього року Андрій Єрмак повідомляв, що Росія атакує Україну дронами, які містять підсанкційні компоненти.

Також Володимир Зеленський звертався до політичних лідерів демократичного світу з проханням не допустити постачання західних деталей у Іран, який активно модернізує БПЛА Shahed сучасними запчастинами.

Вас також можуть зацікавити новини: