Ілюстрація REUTERS

Спецслужби США підозрюють Росію в кібератаках на електронні системи, які обслуговують Олімпійські ігри в Пхенчхані.

Читайте такожРосія стала лідером міжнародної кіберзлочинності - доповідь

Про це пише газета The Washington Post з посиланням на джерела в розвідці США.

Відео дня

Як стверджує джерело видання, російські хакери намагалися діяти так, ніби кібератаку влаштувала КНДР. За даними джерела, російська військова розвідка ГРУ до початку лютого мала доступ до 300 пов'язаних з Іграми комп'ютерів через зламані маршрутизатори для передачі інтернет-з'єднання. Також американські спецслужби припускають, що російські хакери хотіли спробувати зірвати церемонію закриття Олімпійських ігор у Пхенчхані.

На церемонії відкриття Ігор 9 лютого глядачі і журналісти зіткнулися із серйозними перебоями у роботі Інтернету і зв'язку на стадіоні, де проходив захід. Прес-секретар оргкомітету Олімпіади Ненсі Пак заявила, що організатори докладуть усіх зусиль, щоб уникнути повторення ситуації під час церемонії закриття змагань 25 лютого.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, в південнокорейському Пхенчхані завершилася церемонія закриття XXIII зимових Олімпійських ігор.

Зазначимо, що Міжнародний олімпійський комітет не дозволив спортсменам Росії пройти під своїм прапором. Як і на відкритті, росіяни з'явилися під нейтральним олімпійським прапором.

Як повідомляв УНІАН, зимова Олімпіада-2018 проходила з 9-го по 25 лютого. Майже три тисячі атлетів представляли 92 країни. Змагання проходили в 15 видах спорту, де було розіграно 102 комплекти медалей. Загальний медальний залік виграли норвежці.