Рекс Тіллерсон / REUTERS

Держсекретар Рекс Тіллерсон звільнений з цієї посади. Його місце займе директор ЦРУ Майк Помпео.

Читайте такожТіллерсон заявив про можливість введення нових санкцій проти Росії

За словами президента США Дональда Трампа, Помпео «фантастично впорається» на новому місці роботи. Він подякував Тіллерсону за службу, а також назвав нового керівника ЦРУ. Ним стала Джина Хеспел, перша жінка, яка очолила розвідувальне відомство.

Відео дня

За даними The Washington Post, Трамп попросив Тіллерсона піти у відставку ще в п'ятницю, 9 березня. З яких причин ухвалено таке рішення, не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Тіллерсон заявляв, що Росія несе відповідальність за отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

"Ми абсолютно впевнені в розслідуванні, яке проводить Великобританія, і в її оцінках, що Росія несе відповідальність за напад з використанням нервово-паралітичної речовини, яке відбулося в Солсбері минулого тижня", - йшлося в заяві Тіллерсона.

У той же час, в адміністрації Дональда Трампа заявили, що "уважно стежать за подіями і ставляться до них дуже серйозно". Про це під час брифінгу повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. У той же час вона жодного разу не згадала про Росію і не прокоментувала її ймовірну причетність до отруєння Скрипаля.

Нагадаємо, 1 лютого 2017 року Сенат США затвердив Тіллерсона на посаді держсекретаря.