Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ Польщі вважає вибори президента Російської Федерації, проведені 18 березня в окупованому Росією Криму, незаконними.

Про це йдеться у заяві бюро прес-секретаря польського МЗС про невизнання російських президентських виборів у Криму, повідомляє Посольство Республіки Польща в Україні.

«МЗС Республіки Польща нагадує, що Польща, спільно з цілою трансатлантичною спільнотою, рішуче виступає проти дій Росії щодо України», - йдеться у заяві.

Відео дня

Читайте такожФранція не визнає виборів президента Росії в анексованому Криму

«Ми виступаємо за повагу до територіальної цілісності України та визнаємо Крим частиною Української держави. Це також означає, що президентські вибори на півострові, проведені владою Російської Федерації, не можуть вважатися законними», - заявили польські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня, у день річниці незаконної анексії Криму, в Росії пройшли вибори президента. «Голосування» проходило, в тому числі, і на території тимчасово окупованого українського півострова.

Президент України Петро Порошенко заявив, що проведення російською окупаційною адміністрацією «виборів» президента РФ в окупованому Криму є черговим брутальним порушенням Росією міжнародного права і закликав міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль.

«Ми маємо опрацювати перелік тих осіб, які планували, сприяли, організовували, агітували чи брали участь у зухвалому виборчому процесі в Криму та представити його для зміцнення санкцій проти окупаційної російської влади», - зазначив Порошенко.