Борис Джонсон закликає готуватися до російської "помсти" за Асада / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що країна повинна вжити усіх можливих заходів, аби захистити себе від можливої відповіді Росії на удар коаліції по об'єктах режиму Асада в Сирії.

Як повідомляє Independent, Джонсон зазначив, що Росія і раніше втручалася в демократичні процеси інших країн і здійснювала кібератаки на їх інфраструктуру, тому в нинішній ситуації Лондону справді слід бути вкрай обережним.

Читайте такожУ Пентагоні повідомили деталі ударів по об’єктах у Сирії

Відео дня

«Але я хочу підкреслити, ми у Великобританії не шукаємо ескалації, однозначно ні», - підкреслив міністр.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Великобританія розгляне можливість здійснення кібератаки у відповідь на дії РФ, якщо російські хакери спробують втрутитися в роботу національної британської інфраструктури.

Британські спецслужби, як зазначалося, готуються також і до можливого оприлюднення проросійськими хакерами компромату на чиновників британського уряду.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 14 квітня США, Великобританія і Франція завдали ударів по трьох об'єктах в Сирії, які пов'язані з хімічною зброєю. Спецоперація стала відповіддю на застосування хімічної зброї у місті Дума в Східній Гуті, де 7 квітня загинуло від 70-ти до 100 осіб.