Нікол Пашинян / REUTERS

Тисячі прихильників опозиції у Вірменії 25 квітня зібралися на акцію протесту в центрі Єревану. Демонстранти пройшли від площі Республіки до будівлі адміністрації міста.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, перед початком протестів на площу прибув лідер вірменської "оксамитової революції", голова опозиційної парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян, який напередодні закликав своїх прихильників вийти на мітинг.

Читайте такожУ парламенті Вірменії розпалась коаліція: лідера протестів висунули у прем’єри

Відео дня

"Республіканська партія повинна піти. Виходьте на вулиці. Перемога за нами!" - прокричав у гучномовець Нікол Пашинян. Відразу після призову почалися акції протесту та блокування вулиць почалися по всьому місту.

Пашинян заявив, що Росія не має наміру сприяти утвердженню Карена Карапетяна, виконуючого обов'язки прем'єр-міністра країни, постійним головою уряду.

"Ходять чутки, що Карен Карапетян вирішив свої питання з допомогою Москви і буде призначений прем'єр-міністром Вірменії. Я закликаю не поширювати подібні провокаційні твердження, тому що я зустрічався з офіційними представниками Москви, які запевнили мене, що Росія не втручається у внутрішні справи Вірменії", - сказав він.

Пашинян також розповів про якихось бізнесменів, які, за його словами, є прихильниками Карапетяна і намагаються піднести свої погляди думку Москви. Він, імовірно, мав на увазі російського підприємця, голову групи компаній "Ташир" Самвела Карапетяна, який зустрічався з Кареном Карапетяном в Єревані 24 квітня.

Пашинян закликав провести акцію непокори 26 квітня. "Ми робимо ще один крок, щоб довести цю історію до кінця. Акція непокори знову стартує завтра в 12:00. Блокуйте вулиці і мости", - сказав він.

Будівля уряду Вірменії взято під охорону кордоном поліції, сутичок з демонстрантами не спостерігається. Офіс Республіканської партії охороняють також посилені наряди поліції, у будинку стоять два БТР і безліч автобусів.

Протести проходять і в інших містах Вірменії, в тому числі і в Гюмрі, другому за величиною місті країни.

У середу Вірменська революційна федерація "Дашнакцутюн" (АРФД) заявила про вихід з угоди про коаліційний партнерстві з правлячої Республіканської партією.

Як повідомляв УНІАН, міністр спорту Вірменії подав у відставку і приєднався до протестів.