У порядку денному засідання - обговорення стану виконання Мінських домовленостей / Twitter

У Берліні глави зовнішньополітичних відомств країн "нормандської четвірки" спробують домовитися про негайне припинення вогню на сході України.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС України, 11 червня в Берліні проходять переговори глав зовнішньополітичних відомств України, ФРН, Франції та РФ.

Читайте такожКлімкін обговорив з німецькими посадовцями спільні дії щодо окупованих Криму і Донбасу

Відео дня

"На порядку денному засідання - обговорення стану виконання Мінських домовленостей, зокрема негайне досягнення припинення вогню та деескалація. Важливою темою у цьому зв'язку стане обговорення розміщення на Донбасі миротворців ООН", - йдеться в повідомленні.

"Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порушить також питання негайного звільнення політичних в'язнів та заручників, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих нею територіях", - наголосили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, у Берліні розпочалися переговори глав МЗС "нормандської четвірки". Участь у переговорах беруть міністри закордонних справ України Павло Клімкін, Німеччини - Гайко Маас, Франції - Жан-Ів Ле Дріан та Росії - Сергій Лавров.

Лавров повідомив, що вимагатиме відведення військ та озброєнь біля Станиці Луганської та імплементації "формули Штайнмаєра".

Маас наголосив, що Україна і Росія мають значні розбіжності в багатьох питаннях щодо врегулювання ситуації на Донбасі.