Королева Єлизавета ІІ / фото REUTERS

Члени британського уряду провели таємну репетицію першого дня після смерті королеви Єлизавети II. Репетиція отримала кодову назву "Палацовий голуб" (Castle Dove).

Про це повідомляє The Times.

У таємній репетиції взяли участь заступник Терези Мей Девід Лідінгтон, міністр внутрішніх справ Саджида Джавід, голова палати громад Андреа Лідсом, а також голова шотландської адміністрації Девід Манделл.

Відео дня

Крім того, члени кабінету розробили план своїх дій на час десятиденного національного трауру. Після смерті монарха 600 чоловік зберуться в Букінгемському палаці, щоб взяти участь в оголошенні імені нового короля. Після цього тіло покійної буде чотири дні лежати в Вестмінстерському палаці, а її наступник відправиться в Шотландію і Уельс.

Читайте також92-річна королева Єлизавета II перенесла операцію по видаленню катаракти

Серйозного приводу для проведення навчань не було. Відомо лише, що на цьому тижні 92-річна королева відмовилася від відвідування служби в соборі Святого Павла через нездужання.

Нинішня королева — найбільш довгоправлячий монарх в історії Сполученого Королівства. Єлизавета II знаходиться на троні з 1952 року.