Ілюстрація / REUTERS

У Туреччині з 11 липня припинено фінансування театрів, скасовані всі вистави і будь-яка інша творча діяльність в рамках театрів, припинені контракти з артистами.

Читайте такожЕрдоган склав присягу на посаді президента Туреччини (фотогалерея, відео)

Указ про це підписав турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган. Цим указом припинена діяльність директорату Турецьких державних театрів (DT), що фінансує драматичні державні театри, і директорату Турецьких театрів опери і балету (DOB), в чиєму веденні знаходяться музичні державні театри, передаєkommersant.ru. Передбачається, що в майбутньому їм на зміну прийде структура, яка буде контролюватися безпосередньо президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Відео дня

DT був власником понад 52 сценічних майданчиків у 19 містах Туреччини, DOB - власником оперних і балетних компаній, що знаходяться в Анкарі, Стамбулі, Ізмірі, Мерсині, Анталії та Самсуні.

Як повідомляв УНІАН, Реджеп Тайіп Ердоган був переобраний президентом Туреччини 24 червня. 9 липня відбулася його інавгурація. Офіційно вступивши на посаду, він завершив перехід країни до президентської форми правління.