protothema.gr

Про це повідомив журналістам міністр морського флоту, Егейського моря Мілтіадіс Варвіциотіс, пише ТАСС.

За його словами, пожежа на судні "частково взята під контроль".

Міністр зазначив, що "буксир тягне пором в бік італійського узбережжя, а не албанського". Як повідомив він, це рішення викликає деяке занепокоєння у міністерстві, оскільки пором перебуває ближче до Албанії. За словами Варвіциотіса, "грецька сторона зв'язалася з італійцями і передала їм свої побоювання з приводу відстані, яке порому потрібно подолати" до італійського берега. Однак, як сказав міністр, в Італії вважають, що якщо відбуксирувати пором в порт Бріндізі, то "буде більш ефективним управління ситуацією".

Відео дня

Читайте такожПорятунок понад 460 пасажирів палаючого порома в Адріатичному морі: евакуацію ускладнює шторм

"Італійська влада взяла на себе управління операцією. Грецька сторона очікує рішень Італії, які будуть прийматися вже з борту вертольотоносця ВМС Італії, який буде виконувати функції операційного штабу", - підкреслив міністр.

Варвіциотіс не виключив, що якщо дозволять погодні умови та боротьба з пожежею, то буде здійснена спроба "масової евакуації" з моря. "Головне, щоб не було ніякого ризику для пасажирів", - сказав міністр.

Міністр підкреслив, що "попереду важка ніч", висловивши надію на те, що "вдасться врятувати всіх пасажирів, незважаючи на всі наявні труднощі".

За останніми даними, за допомогою вертольотів і прибулих у район лиха судів врятовані в цілому 172 людини з 478 пасажирів і членів екіпажу. На поромі виявлено одого загиблого, грека за національністю.