Ілюстрація / REUTERS

Британська армія готує 3,5 тис. військових, щоб бути готовими до "будь-яких непередбачуваних обставин" у разі виходу Великобританії зі складу Євросоюзу без ухвалення відповідної угоди.

Читайте такожВлада Великобританії почала готуватися до "Брекситу" без угоди з ЄС

Про це заявив міністр оборони країни Гевін Вільямсон після засідання уряду в Лондоні, повідомляє "Німецька хвиля". За словами міністра, завданням цих військових буде "підтримати урядові установи у разі надзвичайної ситуації". Контингент складатиметься із солдатів регулярної армії та резервістів.

Відео дня

У той же час британський міністр з питань Brexit Стівен Барклі заявив, що підготовка до виходу країни з ЄС без відповідної угоди буде пріоритетом на "операційному рівні" в уряді. При цьому, зазначив він, міністри досі сподіваються, що угоду про Brexit ще вдасться вчасно ухвалити.

"Нашим найвищим пріоритетом залишається забезпечити угоду", - наголосив Барклі.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей перенесла голосування щодо проекту угоди про Brexit, яке мало відбутися у британському парламенті 11 грудня. Мей пояснила, що для підтримки угоди на той час не було би потрібної кількості голосів. За словами очільниці британського уряду, голосування має відбутися протягом тижня, що починається 14 січня.

25 листопада країни-члени ЄС схвалили проект договору про Brexit, який міститься на понад 580 сторінках та регламентує ключові моменти виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС. Згідно з пунктами договору, Велика британія має вийти з ЄС у березні 2019 року.

Між тим Європейський суд ухвалив, що Лондон може відкликати своє рішення про вихід із ЄС.