Партія наркотиків прийшла в Латвію з Еквадору \ Поліція Латвії

У Латвії поліція знайшла більше 2 тонн кокаїну. Наркотики були заховані у коробках від бананів.

Читайте такожРибалка виловив з Тихого океану майже 50 кілограмів кокаїну

Про це заявила державна поліція Еквадору, повідомляє Delfi. Наркотики під виглядом бананів відправили в Латвію з Еквадору. Як повідомляє місцева поліція, Латвія є транзитною державою, з якої наркотики найчастіше відправляють у Скандинавію або Росію.

Відео дня

Також поліція повідомляє, що наркотики були розфасовані, вдалося вилучити 2 тис. 199 брикетів, загальною вагою 2 тонни. За її даними оптова ціна брикету на "чорному ринку" становить 30 тис. євро, при цьому весь вантаж оцінюють в 65 млн євро. Однак у Латвії при роздрібній торгівлі 1 грам коштує 70-120 євро, а вартість усіх вилучених наркотиків може бути більше 1 млрд євро.

Наркотики були розфасовані в ящики з-під бананів \ Поліція Латвії

Відомо, що поліція затримала 5 осіб, які були причетні до торгівлі наркотиками. Серед затриманих виявився начальник складу, 2 працівника складу і 2 людини, які забезпечували безпеку незаконного обігу наркотиків.

Поліція повідомляє, що три людини були затримані, двом обрали запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі. Один із затриманих вже був раніше судимий за контрабанду та легалізацію коштів, отриманих нелегальним шляхом.